Que és l’Ecomuseu dels Ports?

L’Ecomuseu dels Ports és una iniciativa impulsada pel dinamisme sociocultural que caracteritza el municipi d’Orta (Horta de Sant Joan), que la presenta als municipis veïns i els convida a participar i treballar conjuntament tot aprofitant els recursos patrimonials dels Ports amb la finalitat de promoure el desenvolupament integral de la població actual i futura d’aquest territori.

L’Ecomuseu vol contribuir en aquest desenvolupament integral potenciant, participant i convidant a la recerca d’un millor coneixement de la nostra història i de la nostra identitat, fent accessible aquest coneixement a la població i als visitants en general d’una manera coherent, amb base científica, i també de forma reflexiva i didàctica.

Entenem que els principis museològics dels ecomuseus i de la nova museologia s’avenen molt bé com a marc general per a gestionar el nostre patrimoni i potenciar la nostra identitat.

Des de l’Ecomuseu dels Ports es pretén donar a conèixer, mitjançant el Cap de l’Ecomuseu i les seves radials, part d’aquest patrimoni natural i cultural que s’estén a l’interior del massís i als pobles que es troben al seu entorn.

El Cap de l’Ecomuseu, situat al nucli antic d’Orta, ha de ser el vostre punt de partida i la porta d’accés per conèixer el nostre patrimoni, representat pel massís del Port.
Els Ports es un dels espais mes ben conservats i espectaculars de l’area mediterrania i alberga una important mostra de flora i fauna.
Horari: de dilluns a dissabte de 9 a 13:30h i de 16 a 19:30h; diumenges de 9 a 13:30h.
Tel. 977435686

visita la web  ECOMUSEU ELS PORTS

 

Comparteix a les xarxes socials:

Si t'agrada, comparteix, gràcies: