Els Ports es un espai molt gran en el que es poden fer activitats de tot tipus, relacionades en el contacte amb la naturalesa, sobretot.

Als Ports d’Horta es poden practicar esports com el senderisme, el barranquisme, l’escalada, etc. Hi ha zones habilitades per a la practica d’aquests esports, però s’ha de tenir en compte totes les normes i consells que s’han de portar a la pràctica per mantenir l’espai durant molts anys per a futures generacions.

Per accedir a la zona dels Ports d’Horta només cal seguir la carretera en direcció Arnes-Vall-de-roures i a uns pocs metres de la cruïlla que trobem en aquesta direcció hi veurem un indicador d’Els Ports. Ens endinsem sobre una pista asfaltada que ens portarà fins al final: l’àrea de la Franqueta a partir de la qual hi ha rutes circulars a nivells mitjans i baixos que ens porten a recorrer espais emblemàtics dels Ports. Entre aquestes rutes trobem les que ens porten al mas de Quiquet, a la Marbera, al Mas de Corretja o a la Balma o cova de Picasso. Aquestes rutes estan totes perfectament senyalitzades i amb tota la informació necessària per fer-les des del mateix punt de sortida de la Franqueta.

A sobre la pista asfaltada que seguim endinsant-nos al Parc Natural hi trobem diferents pàrquings que ens marquen les Roques de Benet o Els Estrets. Les primeres són un conjunt d’enormes roques majestuoses que es veuen des de tots els punts del poble d’Horta i també des d’altres punts de les comarques veïnes. Per un caminet estret podem arribar fins al cim mateix de les Roques de Benet.

Els Estrets és un riu que podem recorrer pel mateix costat gràcies a una senda que va pel costat del mateix riu. Aquest recorregut es tracta d’un recorregut lineal al final del qual hi trobem el poble d’Arnes.

 

Activitats

Us podeu descarregar les activitats publicades per Generalitat de Catalunya i actualitzades cada 3 mesos, que es realitzen a Els Ports

Activitats als Ports
O be, podeu consultar-les a la web de l’Ecomuseu

Ecomuseu els Ports

 

Per a més informació sobre què fer als Ports Anar a QUÈ FER

 

Comparteix a les xarxes socials:

Si t'agrada, comparteix, gràcies: