rutes i itineraris

Rutes i Itineraris

Àrees de lleure i camins

 Anar a Rutes i Itineraris

Per l’orografia del territori i per la seva història i cultura hi ha multitud de camins i senders antics transformats en rutes que ofereixen al visitant diferents nivells i circuits per a cada moment i desig.

Dins del Parc Natural hi ha rutes que surten des de la Franqueta com la ruta que passa pel Mas de Corretja o la que ens invita a observar la Balma on Picasso va estar instal·lat uns mesos quan va venir per primera vegada a Horta.

També trobarem rutes que ens porten a espais inhòspits com la cova de Sant Salvador, al mig de la senda que ens porta al cim de la muntanya de Santa Bàrbara, o la ruta de les fonts que ens permet conèixer diferents fonts de pedra encara conservades que aguarden els anys i les antigues costums.

Tant a la zona dels Ports com al voltant dels pobles de la zona dels Ports degut a la vida rural i la tradició economica hi ha camins i sendes que formen rutes senyalitzades, que ens porten a llocs interessants com al Parot, olivera bimil·lenaria en propietat privada que es pot visitar i que ens deixa meravellats per la bellesa i grandiositat d’aquest arbre. D’altra banda també hi ha rutes com la Ruta de les Fonts, la muntanya de santa Bàrbara i el convent de sant Salvador, rutes a la zona dels Ports, etc.

ITINERARIS

Visitant el Parc Natural dels Ports
El Parc Natural dels Ports disposa d’àrees de lleure repartides per les tres comarques. Aquestes àrees són, a més d’un lloc de descans i esbarjo, el punt de partida d’itineraris familiars i excursionistes per a tothom que vulgui gaudir de la natura. Les àrees estan equipades amb taules i aigua corrent, i donen cabuda a totes les persones i activitats respectuoses amb el medi.

  

 

SENDERISME DE GRAN RECORREGUT

Senderisme al Parc Natural
Hi ha dos senders de gran recorregut (GR) que creuen el Parc Natural dels Ports. D’una banda, tenim el GR-7, que travessa el massís longitudinalment passant per la font Ferrera, Casetes Velles, el Mascar, les Clotes, l’Espina, Sant Roc i el poble de Paüls. Una variant d’aquest GR és el GR-171: se separa del GR-7 a l’altura del Mascar, i passa pel Toscar i l’Alfara de Carles per tornar-se a creuar amb el ramal principal a Paüls i continuar després cap a Prat de Comte.

D’una altra banda, tenim el GR-8, que ens condueix des del Refugi de la Font Ferrera cap a Beseit (Terol) per les zones de Refalgarí i Millers.

  

 

ESTELS DEL SUD

Una altra proposta per conèixer el conjunt de l’espai és la ruta dels Estels del Sud, que proposa a través de diverses etapes recórrer el Parc passant per diferents refugis i cases de pagès.

     

 

Comparteix a les xarxes socials:

Si t'agrada, comparteix, gràcies: