La Via Verda de la Terra Alta posa a l’abast dels practicants de l’excursionisme, el ciclisme de muntanya i l’equitació, un itinerari ple d’indrets meravellosos i d’espais gairebé verges, on la tranquil·litat i el silenci son les notes predominants.

Aquesta ruta transcorre per un tram de ferrocarril fora de servei que unia les poblacions de La Puebla de Hijar i Tortosa, creuant la serra de Pàndols fins arribar a l’Ebre.

El tram recuperat que passa per la comarca és de 23,6 Km, parteix des del pont del riu Algars i travessa els termes d’Horta de Sant Joan, Bot, Prat de Compte i el Pinell de Brai.

No obstant aquesta via té un recorregut d’uns 100 km des de la Puebla de Hijar fins a Roquetes i es coneguda també com l’antiga via de la val de Zafan.

Una de les maneres mes còmodes i àgils de fer un recorregut de via verda es amb bicicleta posat que es un circuit segur i de nivell baix, accessible a tot tipus de públic. Al voltant de la via verda s’han creat serveis com el lloguer de bicicletes, permet gaudir d’aquesta actitivtat en qualsevol època i de manera més còmoda i segura.

En conjunt podem admirar una gran diversitat de paisatges, en els quals es combinen els ambients rurals amb predomini de conreus de secà alternats amb clapes de bosc, amb altres relleus muntanyosos on predominen formes abruptes amb parets escarpades, plegaments espectaculars i passos estrets a la zona del riu Canaletes.

Durant la ruta trobem indicadors per visitar els pobles i punts d’interès destacat com les Olles o el balneari de la Fontcalda.

Un dels al·licients de la Via Verda són els espectaculars ponts i túnels.

Horta de Sant Joan és un punt de partida i d’arribada ideal per fer aquesta ruta degut a la situació en que es troba, al bell mig de la via verda.

Trobarem serveis de caràcter privat que ens permetran llogar bicicletes abans de començar la ruta i serveis de recollida en el punt final del tram que decidim fer.

Via verda de Terra Alta

Pedalada per via verda amb la família. Molt planera i boníca.

Antiga estació de Pinell de Brai-Mare de Deu de Fontcalda-Estació de prat de Conte-Bot.

Recomanable portar llum,frontal o similar…hi han tunels força foscos i algún de llarg! tot plegat molt divertit!

Dificultat tècnica: Fàcil

Temps: 3 hores 31 minuts

Distància: 21.09 Km

Coordenades: 1171

via-verda-Talta

Wikiloc

 

Podeu veure la ruta, la seva fitxa tècnica, descripció, i tenir més informació a

Ruta 10 – Xarxa Ciclista de la Terra Alta

Via Verda de la Terra Alta – Fundación de los Ferrocarriles Españoles

 

 

Comparteix a les xarxes socials:

Si t'agrada, comparteix, gràcies: