Església

Església

Església de Sant Joan Baptista

 Anar a l’Església

Nucli antic

Nucli Antic

La part més antiga del poble

  Anar a Nucli Antic

Convent sant salvador

Convent de Sant Salvador

Al peu de Santa Bàrbara

  Anar a Convent

Lo Parot

Lo Parot

L’arbre gegant

  Anar a Lo Parot

Casa del Delme

La Casa del Delme

La casa del comanador hospitaler

  Anar a La casa del Delme

 

EL CASC ANTIC D’HORTA 

El nucli antic del poble conserva el seu caracter medieval amb carrers estrets i concèntrics al voltant del ja desaparegut castell d’Horta. Les cases s’esglaonen unes sobre les altres a causa dels desnivells del terreny. La part més interessant del centre és la plaça de l’església i els carrers que l’envolten on trobarem els edificis més singulars. El conjunt arquitectònic d’Horta esta considerat Bé Cultural d’Interès Nacional i està protegit.

LA PLAÇA

La plaça de l’esglesia, es una plaça porticada que juntament amb els carrers propers van ser constuïts durant el segle XVI.

L’AJUNTAMENT

Edifici renaixentista del s. XVI. Destaca a la façana un mural de Ferran VII, en commemoracio de les Corts de Cadis que reprodueix el fresc, molt deteriorat que hi ha al darrera. A les golfes de l’Ajuntament hi ha el saló de plens amb una obra de l’artista nord-americà Matt Lamb i als baixos de l’edifici hi trobem l’antiga presó. Aquests baixos van ser restaurats el 1995. Ala part superior de la presó hi trobem una exposició que explica l’evolució urbana d’Orta i els elements arquitectònics mes notables. A la part inferior hi ha troballes arqueologiques en les quals destaca un antic pou excavat en roca viva. Aquest espai també s’utilitza per fer diferents exposicions en diferents èpoques de l’any i de molt diversos artistes -La casa de la comanda o casa de Delme. És un palau renaixentista del segle XVI–XVII amb una galeria a les goldes i una garita en un dels seus extrems. Antigament residia el comanador de l’ordre de l’Hospital que tenia com a principal funció recaptar els tributs. Actualment es una casa particular.

 

Comparteix a les xarxes socials:

Si t'agrada, comparteix, gràcies: