Els Ports

Parc Natural Els Ports

Els Ports és un massís muntanyós a cavall entre el sistema mediterrani

  Anar a Els Ports

Roques Benet

Roques de Benet

  Anar Roques de Benet

La Marbrera

La Marbrera

  Anar a La Marbrera  

Horta de sant Joan està envoltat de muntanyes i espais ferèstegs creats en primer lloc per l’orografia del territori i en segon lloc pel clima mediterrani i el seu caràcter rural. Aquestes condicions propicien que l’espai sigui natural, bastant poc condemnat a les empremtes humanes. Tot i això, es ben cert que cada cop més l’home s’apropa i investiga més a a natura, cosa que permet entendre millor com es desenvolupa aquesta i com n’es d’important cuidar-la.

La majoria d’activitats que podeu fer a Horta estan pensades per gaudir de la natura i veure-la en el seu esplendor sense malgastar-la ni deteriorar-la. Aquestes activitats poden ser les vinculades amb el senderisme, la escalada, el barranquisme, etc. i es poden practicar en espais com ELs Ports, Via Verda i als rius com el Canaletes o els Estrets, per exemple.

Hi ha multitud de possibilitats per practicar senderisme. Hi ha rutes de diferents nivells per la zona dels Ports amb espais com el Mas de Corretja, la Balma de PIcasso, el mas de Quiquet o la Marbrera. Tots ells són espais perfectament senyalitzats als quals es pot accedir sense problema per unes sendetes que ens van portant de manera circular per aquests indrets disfrutant de la natura en tot esplendor.

La escalada es una activitat força complexa que podem practicar en alguns punts de la zona dels Ports i que requereix d’esperiencia previa i preparació. Es una forma esplèndida de gaudir de la natura en altura.

El barranquisme és l’activitat amb la qual es pot gaudir més de la natura que trobem en els rius. A la part dels Ports d’Horta es practica el barranquisme en un tram del riuCanaletes, sempre amb prèvia autorització que podeu omplir a l’Ecomuseu dels Ports, l’Ajuntament o el punt d’informació d’Horta.

 

Comparteix a les xarxes socials:

Si t'agrada, comparteix, gràcies: